Dlaczego warto spozywac kielki

Wiele lat temu, kiedy zacząłem mój ogród Chciałem świeże, wolne od chemicznych produktów. Kiedy poszedłem bezglutenowe, zrobiłem to, aby uratować moje zdrowie.

Dlaczego jest tak źle pszenicy dla nas? Istnieją 3 główne powody: glutenu, bez wartości odżywczych i cukru.

Gluten jest białkiem. Co jest takiego niezwykłego w tym, że białko to jako ludzie, nie mamy enzymu jest rozbicie go. Niemal każde inne białko w naszym zaopatrzeniu w żywność ma naturalny enzym rozbicie go w naszym przewodzie torze, ale nie gluten. To dlatego około 1/3 populacji ma celiakii lub ma problemy zdrowotne związane z nietolerancją glutenu. Niektóre dietetyk umieścić tę wartość blisko 80%. Uważam, 100% moich klientów są problemy związane z jedzeniem pszenicy.

Głównym problemem z jedzenia glutenu, nawet w małych ilościach, to niszczy nasz układ trawienny. gluten uszkadza rzęsek w naszych jelitach, które są niezbędne do absorbowania substancji odżywczych. Osoby w zaawansowanym stadium choroby trzewnej cierpi z wadliwego żywienia, ponieważ ich jelita nie może już wchłaniania substancji odżywczych. Ale to nie tylko ludzie celiakii Ta dzieje. To zdarza się każdemu na różnych poziomach.

Jeśli można znaleźć starego świata, scheda odmiany pszenicy, będzie lepiej . Zawiera mniejsze ilości glutenu. Minusem jest to pszenica jest drogie i nie trzymać dobrze.

Biała mąka pszenna ma też prawie żadnych wartości odżywczych. Zdrowe otręby i kiełki zostały usunięte z bielma. Bielmo to jest tylko pakietów skrobi stosowanych do paliwa wzrost nowych siewek za pomocą składników odżywczych z otrębów. To jest cukier.

Rząd starał się pomóc, dodając w 4 odżywczych. To jest żałosne kwota zważywszy pełnoziarniste ma ponad 100 składników odżywczych i tysiące składniki odżywcze. To nie jest nauczany w lekcjach historii, ale w miesiącach, kiedy biała mąka została wprowadzona, ludzie zaczęli umierać niedoborów składników odżywczych.

– autor artykułu